با ادغام سازمان ميراث‌فرهنگي زحمات چندين ساله در اين حوزه ناديده گرفته مي‌شود

به گزارش ميراث‌آريا(chtn)،به دنبال طرح دو فوريتي ادغام سازمان ميراث‌فرهنگي،‌ صنايع‌دستي و گردشگري با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي «اسدالله بيرانوند» مدير کل ميراث‌فرهنگي قزوين ضمن مخالفت با اين طرح اظهار داشت: سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، متولي نگهداري، پاسداشت و شناساندن آثار تاريخي، فرهنگي، طبيعي و مواريت ملّي است که با سرمايه‌گذاري، نظارت، آموزش و ... توانسته در سال‌هاي اخير تحولي در زمينه‌هاي متنوع ايجاد و در سطح بين‌المللي مطرح شود .

او افزود: اين مهم به دست نمي‌آمد مگر با تلاش و زحماتي که براي تدوين برنامه‌ها و ساختارهاي جديدي که بعد از ادغام صورت گرفته و هم اکنون سازمان در انجام امور مربوط به سه دستگاه مختلف به تعادل رسيده است.

«بيرانوند» هماهنگي و انسجام اين سازمان را دليل اصلي براي استقلال آن دانست و افزود: ميراث‌فرهنگي،‌صنايع‌دستي و گردشگري در حال حاضر مکمل هم بوده و مي‌توانند در جهت رسيدن به اهداف کلاني که در چشم‌انداز تعيين شده حرکت کرده و هرگونه تغييري در ساختار آن باعث زوال و تخريب اين سازمان خواهد بود.

او با اشاره به روند ساماندهي فعاليت‌ها، برنامه‌ها و تدوين ساختار سازماني گفت: زماني که ميراث‌فرهنگي از وزارت فرهنگ و ارشاد جدا شد تا کنون هزينه‌هاي بسياري صرف تعريف وظايف جديد، تدوين ساختارمناسب سازماني، تدوين پست‌ها، برنامه‌ها، فعاليت‌ها و... شد که برگشت به وضعيت پنج سال پيش يعني به هدر دادن هزينه‌هاي زماني و ريالي، تغيير برنامه‌هاي اساسي و به هم ريختگي ساختار سازماني که طي اين پنج سال به انجام رسيده است.

مدير کل ميراث‏فرهنگي استان قزوين ياد آور شد: در بسياري از کشورهاي جهان ميراث‏فرهنگي و گردشگري را به دليل گستردگي و توجه ويژه‌اي که به آنها مي‌شود در ميان سياستگذاري‌ها و برنامه‌ريزي‌هاي کلان \"وزارتخانه\" به عنوان ساختار سازماني مناسب اين فعاليت در نظر گرفته‌اند اما در کشور ما با اجراي اين طرح بدون در نظر گرفتن ساختار پيچيده اين سه دستگاه که بايد به طور مستقيم طرح‌هاي آن با بالاترين جايگاه سياستگذاري اجرايي کشور در ارتباط باشد محروم شده و موضوعات مربوط به گردشگري به موضوعات فرعي تبديل خواهد شد و تا کنون هر تلاشي که براي ارتقاي اين صنعت کشيده شده از بين خواهد رفت.

«بيرانوند» با نوپا خواندن دو صنعت گردشگري و صنايع‏دستي در کشور و ضرورت استحکام آنها تصريح کرد: همانطوري که همه مي‌دانيم صنعت گردشگري و صنايع‏دستي در جهان جزو منابع ايجاد اشتغال و درآمدزايي محسوب شده که با سرمايه‌گذاري و همراهي و مشارکت بخش خصوصي و دولتي سعي در جذب اين منابع دارند و کشور پهناور ما ايران به دليل وسعت، تنوع اقليم و آب و هوا، فرهنگ، منابع طبيعي و تاريخي سرشار از درآمدهاي کلاني است که بايد از آن بهره‌برداري کرده و با سازماندهي و مديريت در سطح بالاتر از اين گنجينه استفاده کنيم .

او تصريح کرد: با تغيير ساختار اين سازمان نه تنها اقداماتي که تا کنون براي تدوين اساسنامه و دستور‌العمل‌هاي جديد سازمان، سياستگذاري‌ها و... در بخش ميراث‏فرهنگي، صنايع‏دستي و گردشگري انجام شد به هدر مي‌رود بلکه سرمايه‌گذاراني که براي توسعه و گسترش اين صنعت با اطمينان به سرمايه‌گذاري پرداخته‌اند نيز از گردونه اين صنعت خارج و بلاتکليفي دوباره به سراغ اين سازمان آمده و تا ساماندهي مجدد هزينه، وقت و ... خواهد برد.

«بيرانوند» همچنين با اشاره به گستردگي وزارت فرهنگ و ارشاد و وظايف آن عنوان کرد: حجم زياد و تنوع وظايف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و عدم تجانس با وظايف سازماني ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري باعث نارسايي در انجام فعاليت‌ها و عملکرد ضعيف در بخش‌هاي مختلف سازمان خواهد شد.

او افزود: همانطوري که مشخص است اين وزارتخانه داراي قدرت و رتبه بالايي نسبت به وزارتخانه‌هاي ديگر نبوده و براي تحول در ساختار و انجام وظايف سازماني ما بايد قدرت و توان کافي و لازم داشته باشيم تا در رسيدن به اهداف بلند و والاي حفظ، نگهداري، احيا، نظارت، سرمايه‌گذاري، آموزش، بازاريابي، توسعه و ترويج و.... بتوانيم گام موثري برداشته و اين سازمان را آنگونه که شايسته است حفظ کرده تا هم از سود اقتصادي آن استفاده و هم از معنويات ويژه آن بهرمند شويم.

104

انتهای پیام/

کد خبر 1390040211